Rengøring af køkkenredskaber på et øjeblik

Rengøring af køkkenredskaber
  • DEL
  • Udskriv artikel

Rengøring er de færrestes yndlingsbeskæftigelse, men køkkengrejet skal jo rengøres. Her får du tips til nem og effektiv rengøring af køkkenredskaber.

Når familien har nydt en velsmagende aftensmad, venter den evindelige og sure opvaskepligt. Den før så lækre aftensmad er reduceret til genstridige fedtrester, som kræver knofedt og sved på panden.

Er du også træt af at bakse med opvasken? Du er uden tvivl ikke den eneste. Med en Quooker hane kan du uden besvær gøre dine køkkenredskaber skinnende rene på et øjeblik. Den tid du sparer på opvask og rengøring i køkkenet, kan du bruge på sjovere ting. 

Rengøring af fade

Lasagne smager skønt, men den italienske klassiker fører uundgåeligt til et ildfast fad med fyldt med fedtrester. Ildfaste fade med fastbrændt fedt og madrester kan tage modet fra de fleste madentuastister. Kogende vand opløser fedtet, og en Quooker klarer derfor let den daglige rengøring af fade.

Hæld lidt opvaskemiddel i lasagnefadet og fyld det med kogende vand under Quooker-hanen. Lad fadet stå på køkkenbordet og giv det kogende vand et par minutter til at opløse madresterne.

Du kan få mange flere tips til hurtigere og nemmere rengøring her.

Rengøring af stegepande

Mens fedtresterne i det ildfaste fad blødgøres, kan du passende udnytte ventetiden til at gøre andet køkkenudstyr rent. Køkkenets stegepander bliver brugt flittigt, og mange pander tåler ikke en tur i opvaskemaskinen. Fedtresterne fra blandt andet stegning af kød kan være svære at få bugt med, men kogende vand gør opvasken lidt lettere.

Placér stegepanden i vasken og hæld lidt opvaskemiddel i den beskidte stegepande. Tænd Quooker-hanen og brug opvaskebørsten til at rense panden. Når du har vasket stegepanden, er lasagnefadet samtidig klar til en hurtig omgang med opvaskebørsten. 

Rengøring af skærebrætter og knive

Du kender sikkert den samme gamle sang om at holde råt kød og færdig mad adskilt, når du laver mad. Derfor skal du ifølge Fødevarestyrelsen enten skifte eller vaske skærebræt og kniv, når du har skåret råt kød. Hvis du vil være sikker på, at dine skærebrætter og knive bliver ordentligt rene, kan du med fordel skolde dem under Quooker-hanen.

Tænd Quooker-hanen og skold køkkenredskaberne under det kogende vand, når du har skåret råt kød. Efter skoldningen kan du uden problemer bruge samme skærebræt og kniv til at skære grøntsager — helt uden du skal bekymre dig om bakterier og smittefare.

Quooker Magasinet Få inspiration til dit køkken, samt guides til køkkenkøb og  til det daglige køkkenliv. Download magasinet her

Anbefalede artikler

Køkkenliv, Mad

Skyd genvej i julen med Quooker

Køkkenliv, Rengøring

Drop pudsearbejdet: Dette mirakelmiddel gør ...

Køkkenliv, Børn

Kan dit køkken klare pilfingertesten? Sådan ...

Få gratis inspiration, guides og how-to's med Køkkenakademiet

Få hjælp i dit daglige køkkenliv, og når du skal træffe dit køkkenvalg.