logo-dk

6 fejl du risikerer at begå, når du planlægger dit køkken

Planlægning af nyt køkken
  • DEL
  • Udskriv artikel
 

Det er meget kompliceret at indrette et køkken og risikoen for at lave fejl, kan virke lammende, men her præsenterer vi de typiske fejl, så du kan undgå dem.

Med et utal af beslutninger om stort og småt er planlægningen af dit nye køkken en kompliceret opgave, der kan virke intimiderende og måske ligefrem lammende. Køkkenet er en stor udskrivning og skal holde længe, og du skal leve med dine beslutninger i mange år.

Den generelle fejl, folk begår, når de planlægger et nyt køkken, er, at de lægger for stor vægt på designet, og har svært ved at tænke køkkenets funktionalitet med ind. Det fortæller Christian Grønne, der er indehaver og daglig leder af Svane Køkkenet i Kolding.

“Der er det vigtigt, at vi udfordrer kunderne lidt, og får givet kunderne den sparring, både indretnings- og designmæssigt, der betyder, at de får den effekt, de gerne vil have”, forklarer Christian Grønne.

6 indretningsfejl, du bør undgå

Lækkert design og god funktionalitet skal ikke forstås som modsætninger, men nogle gange forelsker kunderne sig i et designelement, som skaber nogle praktiske udfordringer i køkkenet. Christian Grønne præsenterer her 6 eksempler på indretningsfejl.

  • Skuffer over alt. Skuffer er praktiske, men ikke lige praktiske overalt. Vaser og cornflakes-pakker kan ikke være i skufferne, så glem ikke at sørge for nogle skabe også. Store, brede skuffer på 120 cm er lækre og giver et stilrent design, men de fylder også meget, når man trækker dem ud. Mange vil gerne have de brede skuffer under kogepladen, men hver gang du skal ned i skuffen, skal du træde et par skridt bagud, og kommer derved væk fra arbejdet ved kogepladen.

Skuffer er ikke ubetinget godt. Dybe, brede skuffer kræver nemlig en klog indretning. Find ud af hvordan du indretter dine skuffer optimalt og funktionelt.

  • For lidt bordplads. Typisk undervurderer folk, hvor meget plads der er brug for ved siden af kogepladen og vasken, for der skal helst være plads på begge sider. Det er særligt en udfordring i små køkkener eller, hvis folk gerne vil samle arbejdsstationerne i en køkkenø. Så skal køkkenøen være mindst 340 cm lang.
  • Samlertendens. Vi har en tendens til at gemme alt fra brugte isbeholdere til de ekstra sardindåser fra middagen i fjor, og det fylder alt sammen. Folk husker deres service i planlægningen, men undervurderer, hvor meget andet der skal være plads til.
  • Hårde hvidevarer på række. Vi vil gerne have både almindelig ovn, dampovn, mikrobølgeovn, køle- og fryseskab, og gerne endnu flere hårde hvidevarer. Og de skal helst sidde ved siden af hinanden, men så bliver højskabene hurtigt fyldt op. Afdæk jeres behov og overvej, om ikke nogle af hvidevarerne kan sættes over hinanden i stedet.
  • Slid. Ofte tænker vi ikke over, hvordan den måde vi bruger køkkenet på slider på materialerne. Dette gælder valg af bordplade og fronte, men også smarte løsninger som eksempelvis det grebsfrie køkken og “skub ud funktion”, hvor du skubber på fronten for at åbne en skuffe eller et skab. Er fronten grebsfri vil der over tid opstå slid på de tynde kanter, du griber fat i, og vælger du en “skub ud funktion”, skal du tænke på, at børn kan finde på at sparke til fronten for at åbne den.
  • Kedeligt køkken. Det er ikke nok, at købe de lækre køkkenelementer, du har set i boligmagasinerne. Køkkener bliver altid præsenteret i en sammenhæng og dit nye køkken skal også have lamper, vaser og kunst på væggene for at tage sig lige så godt ud.

Find meget mere vejledning til planlægning af dit køkken her.

Quooker Magasinet Få inspiration til dit køkken, samt guides til køkkenkøb og  til det daglige køkkenliv. Download magasinet her

Anbefalede artikler

Planlæg dit køkken

Hvad koster et nyt køkken? Få styr på dit budget

Planlæg dit køkken

Planlægning af nyt køkken: Skal jeg have en ...

Planlæg dit køkken

Køkkenplanlægning? Vær forberedt til mødet med ...

Få gratis inspiration, guides og how-to's med Køkkenakademiet

Få hjælp i dit daglige køkkenliv, og når du skal træffe dit køkkenvalg.