Hurtig madlavning: Sådan sparer du tid i køkkenet

Hurtig madlavning med Quooker
  • DEL
  • Udskriv artikel

Madlavning kan føles som en pligt, når hverdagen melder sig, og tiden er knap. Her får du tips og tricks til hurtigere madlavning, så du sparer tid i køkkenet.

I hverdagene skal madlavningen ofte gå kvikt. Når først du har fået fri fra arbejde, hentet børn og handlet ind, er det allerede aftensmadstid. Børnene er både sultne og utålmodige, når I endelig når hjem. Ulvetimen, som vi kender den, er ingen leg — og der er ikke tid til slinger i valsen. Med en Quooker-hane på holdet kan du spare tid i køkkenet og få aftensmaden hurtigere på bordet. Vi viser dig hvordan.

Kog pasta med Quooker

Alle elsker pasta, og med kogende vand fra Quooker-hanen kan du nemt og hurtigt servere forskellige variationer af den italienske klassiker. Kogningen af pastaen tager nemlig kun et øjeblik, når du ikke skal vente på, at vandet koger.

Hæld frisk pasta og kogende vand fra Quooker-hanen i en gryde. Kog pastaen i 1-3 minutter. Du kan eventuelt hælde en smule olie i gryden, så vandet ikke koger over. Når pastaen er kogt, kan du servere den med grøn basilikumpesto, cherrytomater og friske basilikumblade. Aftensmaden kan næppe laves hurtigere end det.

Læs også hvordan du laver en lækker pastaret med rosenkål og chorizo.

Blanchering af bønner og spinat

Nok er pasta og kulhydrater lækkert, men den daglige dosis af grønt skal også sikres. Blanchering af grøntsager klarer du let og hurtigt med Quooker-hanen. Du kan for eksempel blanchere edamamebønner eller spinat som sundt tilbehør til aftensmaden.

Blanchering af bønner 

Frosne edamamebønner lyder ikke umiddelbart delikat, men med en hurtig blanchering, lidt salt og citron er edamamebønner en velsmagende snack. Læg de frosne bønner i en trådsi og blanchér dem med kogende vand fra Quooker-hanen. Lad edamamebønnerne dryppe af i sien og hæld dem over i en skål. Drys med flagesalt og servér bønnerne med et par citronbåde.

Blanchering af spinat 

Hvis du er træt af den evindelige iceberg-salat, er frisk spinat et godt alternativt. Spinat kan bruges på et utal af måder i madlavningen, både som en ingrediens i friske salater og i varme retter. Faktisk kan spinaten i sig selv udgøre en nem og sund salat. Alt du skal gøre er at lægge spinaten i en trådsi og blanchére den under Quooker-hanen. Hæld spinaten over i en skål og drys med parmesanost. Voilà — så har du sundt tilbehør til aftensmaden.

Forkæl dig selv med en dessert efter aftensmaden. Prøv denne uimodståelige brownie.

Quooker Magasinet Få inspiration til dit køkken, samt guides til køkkenkøb og  til det daglige køkkenliv. Download magasinet her

Anbefalede artikler

Køkkenliv, Mad, Barn, Køkken

Hjælp til hverdagen: 8 tips til ulvetimen

Køkkenliv, Mad

Skyd genvej i julen med Quooker

Køkkenliv, Rengøring

Drop pudsearbejdet: Dette mirakelmiddel gør ...

Få gratis inspiration, guides og how-to's med Køkkenakademiet

Få hjælp i dit daglige køkkenliv, og når du skal træffe dit køkkenvalg.