Hjælp til hverdagen: 8 tips til ulvetimen

Eksempler på brug
  • DEL
  • Udskriv artikel

Bryg, kog, desinficer, blanchér, rengør, skold, tilbered og optø med din Quooker. Ja, listen med muligheder er mange. Vi giver dig et par hurtige tips til at skyde genvej med kogende vand i ulvetimen, det tidspunkt på dagen hvor de fleste forældre har brug for en hjælpende hånd i køkkenet. 

 

Kog pasta med Quooker

Alle elsker pasta, og med kogende vand fra Quooker-hanen kan du nemt og hurtigt servere forskellige variationer af den italienske klassiker. Kogningen af pastaen tager nemlig kun et øjeblik, når du ikke skal vente på, at vandet koger.

Hæld frisk pasta og kogende vand fra Quooker-hanen i en gryde. Kog pastaen i 1-3 minutter. Du kan eventuelt hælde en smule olie i gryden, så vandet ikke koger over. Når pastaen er kogt, kan du servere den med grøn basilikumpesto, cherrytomater og friske basilikumblade. Aftensmaden kan næppe laves hurtigere end det.

 

 Med små børn i hjemmet er det vigtigt, at du børnesikrer dit køkken. Læs hvordan du gør her.

Hurtigt grønt tilbehør til aftensmaden

Nok er pasta og kulhydrater lækkert, men den daglige dosis af grønt skal også sikres. Blanchering af grøntsager klarer du let og hurtigt med Quooker-hanen. Du kan for eksempel blanchere edamamebønner eller spinat som sundt tilbehør til aftensmaden.

Blanchering af bønner 

Frosne edamamebønner lyder ikke umiddelbart delikat, men med en hurtig blanchering, lidt salt og citron er edamamebønner en velsmagende snack. Læg de frosne bønner i en trådsi og blanchér dem med kogende vand fra Quooker-hanen. Lad edamamebønnerne dryppe af i sien og hæld dem over i en skål. Drys med flagesalt og servér bønnerne med et par citronbåde.

Blanchering af spinat 

Hvis du er træt af den evindelige iceberg-salat, er frisk spinat et godt alternativt. Spinat kan bruges på et utal af måder i madlavningen, både som en ingrediens i friske salater og i varme retter. Faktisk kan spinaten i sig selv udgøre en nem og sund salat. Alt du skal gøre er at lægge spinaten i en trådsi og blanchére den under Quooker-hanen. Hæld spinaten over i en skål og drys med parmesanost. Voilà — så har du sundt tilbehør til aftensmaden.

 

 

 

Rengøring af skærebrætter og knive

Du kender sikkert den samme gamle sang om at holde råt kød og færdig mad adskilt, når du laver mad. Derfor skal du ifølge Fødevarestyrelsen enten skifte eller vaske skærebræt og kniv, når du har skåret råt kød. Hvis du vil være sikker på, at dine skærebrætter og knive bliver ordentligt rene, kan du med fordel skolde dem under Quooker-hanen.

Tænd Quooker-hanen og skold køkkenredskaberne under det kogende vand, når du har skåret råt kød. Efter skoldningen kan du uden problemer bruge samme skærebræt og kniv til at skære grøntsager — helt uden du skal bekymre dig om bakterier og smittefare.

__

Hurtig madlavning: Sådan sparer du tid i køkkenet_

Quooker Magasinet Få inspiration til dit køkken, samt guides til køkkenkøb og  til det daglige køkkenliv. Download magasinet her

Anbefalede artikler

Køkkenliv, Mad

Skyd genvej i julen med Quooker

Køkkenliv, Rengøring

Drop pudsearbejdet: Dette mirakelmiddel gør ...

Køkkenliv, Børn

Kan dit køkken klare pilfingertesten? Sådan ...

Få gratis inspiration, guides og how-to's med Køkkenakademiet

Få hjælp i dit daglige køkkenliv, og når du skal træffe dit køkkenvalg.